Door - admin

Pergola in de tuin?

Pergola’s zijn de nieuwste outdoor architectuur trends in Europa. Wilt u een volledig nieuwe leefruimte in uw tuin te creëren, dan moet u kiezen voor pergola’s. Als u een mooie tuin heeft en denkt aan een verbouwing, dan zal een pergola perfect passen in de wensen die u heeft! Door middel van volledig aanpasbare pergola frames kunt u een ware extra woonruimte creëren in uw tuin. Deze kunnen namelijk, door middel van het gebruik van speciale schermen, ook in de herfst gebruikt worden. Ze zijn zowel wind- als regenbestendig, ideaal dus voor degenen die net wat meer ruimte kunnen gebruiken.

Pergola schermen en glazen deuren

Er bestaat een  verscheidenheid aan oplossingen voor uw pergola behoeften. Pergola’s zijn flexibel te openen en te sluiten van alle kanten, ze bieden u een optimale privacy en u kunt de pergola’s gebruiken tijdens alle seizoenen. Hier in Nederland, kan het weer heel anders uitvallen over verschillende periodes van het jaar. Daarom moet je rekening houden met dat een pergola een extra leefruimte op elk moment van het jaar kan maken!

In Nederland, pergola’s met glazen deuren zijn ook zeer populair. Die deuren zijn flexibel en transparant. Echter, het grootste voordeel van glazen deuren in een pergola, is dat ze bescherming bieden tegen wind en regen. Als u graag buiten zit in de winter bijvoorbeeld onder uw pergola, dan zijn glazen deuren zeker een must! Vooral hier in Nederland, waar het zo nu en dan behoorlijk koud kan zijn in de herfst en winter.

Afwatering

Plaatst u een pergola in uw tuin (al dan niet met beschutte zijkanten), dan zal hemelwater direct wegspoelen zonder regenpijp. Wilt u geen wateroverlast, dan haalt u een rij stenen weg rond de pergola en plaatst u bij voorkeur een rand grind of boomschors/ houtsnippers rondom de pergola. Op deze wijze kan het hemelwater direct de grond in trekken.