Door - admin

Kun je ook een verzekering voor je tuinhuis afsluiten?

Als je meer uit je tuin wilt halen, kan een tuinhuis een perfecte oplossing zijn. Een tuinhuis kan een manier zijn om een aparte ruimte te creëren waar je rustig kunt werken, waar je jezelf even af kunt zonderen of waar je een onderkomen voor gasten kunt maken. Een tuinhuis laten plaatsen is een investering. Om zolang mogelijk plezier te hebben van deze investering, is het verstandig om je tuinhuis goed te verzekeren. Het goede nieuws is dat het een fluitje van een cent is om dit te regelen. Wij laten je zien wat je moet doen om een goede polis voor je tuinhuis af te sluiten. Het is eenvoudiger dan je misschien denkt.

Een tuinhuis valt ook onder je reguliere woonverzekering

Niet iedereen staat er om te springen om weer een nieuwe verzekering te moeten afsluiten. Het leven is namelijk al duur genoeg. Het is daarom goed om te weten dat je je tuinhuis gewoon kunt verzekeren op basis van je woonverzekering. Een woonverzekering heeft namelijk niet alleen betrekking op je woning zelf, maar ook op de bijgebouwen rondom je huis. Wat je precies nodig hebt als je een woonverzekering afsluiten gaat, hangt af van je woonsituatie. Voor de een is het namelijk voldoende om enkel een inboedelverzekering af te sluiten, terwijl de ander daarmee niet voldoende gedekt is. Heb je dus een huis gekocht, dan is het belangrijk dat je niet alleen een inboedelverzekering afsluit, zoals voor huurders voldoende is, maar dat je ook nog een opstalverzekering neemt. We laten je zien wat je van beide polissen mag verwachten en hoe je ze beide of afzonderlijk vandaag nog afsluit.

Verzeker al je spullen met een goede inboedelverzekering

Wanneer je de spullen in je woning wilt verzekeren, dan kun je een inboedelverzekering nemen. Je kunt even naar de site van je huidige verzekeraar gaan. Is dit bijvoorbeeld Univé, dan kun je een inboedelverzekering vinden onder de woonverzekering van Univé. Je zult zien dat een inboedelverzekering ook de spullen dekt die in je tuin en dus ook je tuinhuis staan. Je hoeft dus geen speciale verzekering voor je tuin en de daarin geplaatste spullen af te sluiten. Heb je nog geen inboedelverzekering afgesloten, dan is het belangrijk om dit alsnog snel te regelen. Je loopt namelijk grote risico’s zonder deze verzekering. Een ongelukje kan zomaar gebeuren en de schade kan snel oplopen. Heb je in dat geval niet voldoende buffer op je rekening staan, dan draai je zelf voor alle kosten op. Daar zit niemand op te wachten, je kunt je geld tenslotte wel beter gebruiken, toch?

Verzeker de structuur van je woning met een opstalverzekering

Iedereen die een woonverzekering gaat afsluiten, kan kiezen uit een inboedelverzekering of een inboedelverzekering met een opstalverzekering. Deze laatste is essentieel voor mensen die een huis gekocht hebben. Onder deze polis valt namelijk de structuur van je woning. Daarmee bedoelen we niet alleen de woning zelf, maar ook alle bijgebouwen op je erf en alles wat aan je woning vastgemaakt is. Heb je dus een tuinhuisje met zonnepanelen op dit dak, dan vallen deze beide onder je opstalverzekering. Je ziet het: een goede woonverzekering dekt zoveel risico’s dat het heel onverstandig is om er geen af te sluiten. Mocht je daarom nog geen polis hebben, dan raden we je aan om even naar de site van je verzekeraar te gaan om je zaakjes vandaag nog te regelen. Je zult zien dat het zo klaar is.