Door - admin

Decoratie rondom je tuinhuis

Ben je van plan om de ruimte rondom je tuinhuis een upgrade te geven, maar weet je nog niet helemaal waar te beginnen? In dit artikel probeer ik je wat inspiratie te geven. Er zijn zoveel verschillende soorten decoratie, tuinsets en andere aankleding voor je tuin te vinden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wil je vooral bestrating in je tuin of toch ook een hele strook gras? Ga je dit zelf inzaaien of kies je voor graszoden? Kies je voor graszoden, dan kunnen ze je op gazonplus.nl voorzien van alle informatie die je nodig hebt.

Waar begin je?

Om te beginnen start je bij het begin, de bodembedekking. Je kunt er voor kiezen om een heel deel rondom je tuinhuis in te straten. Dit is vaak erg onderhoudsvriendelijk, maar staat toch al snel wat kaal en kil. Kies je voor wat meer sfeer in je tuin, dan kom je al snel op gras. Dit vergt misschien wat meer onderhoud, maar het geeft veel meer sfeer en het is ook beter voor het afvoeren van je (regen)water in je tuin. Als je hebt gekozen voor gras, dan kun je er voor kiezen om het zelf in te zaaien, dit is goedkoop maar kost wel meer tijd en werk voordat je een mooi gazon hebt. Maar je kunt ook kiezen voor graszoden. Dit is snel en eenvoudig gelegd en je kunt meteen genieten van je mooie tapijt van gras.

De ondergrond is bepaald, en nu?

Nadat je hebt bepaald wat de ondergrond is geworden rondom je tuinhuis, ga je verder kijken. Je wilt graag wat sfeer in de tuin brengen. Dit kun je op een heel mooie en eenvoudige manier doen door wat verlichting aan te brengen in de tuin. Verlichting heeft vaak al een hele fijne sfeer. Je kunt bijvoorbeeld snoer met lampjes aan je tuinhuis ophangen. Daarnaast zijn kleine lantaarntjes langs je looppad niet alleen heel praktisch maar ook nog eens heel erg gezellig. Als laatste wil je een fijne zithoek in je tuin creƫren. Bedenk hierbij of je een lage of hoge tafel met banken en/of stoelen wilt hebben en kies hierbij een tuinset uit. Deze kun je extra sfeervol aankleden door kussentjes voor op de bank/stoelen te plaatsen. Brand wat kaarsjes op de tafel, en je tuin is klaar voor een heerlijke avond!